President Trump toont zich een onbetrouwbare gesprekspartner

In een reactie op het afzeggen door de Amerikaanse president Trump van de topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken verklaart dat zijn land nog steeds bereid is tot een ontmoeting met de VS.

Het wispelturige beleid van Trump inzake Noord-Korea kreeg de afgelopen week al vorm doordat leidende figuren in de regering Trump allerlei berichten naar buiten brachten over de voorgenomen topontmoeting.

Trump-Kim_Meeting_v1jpg

Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton, verklaarde dat de aankomende top in Singapore tussen Trump en Kim Jung-Un een puur eenzijdige onderhandeling moest zijn waarbij de Verenigde Staten er op aan zou moeten dringen dat Noord-Korea volledig afstand zou doen van alle kernwapens voordat er een zinvolle discussie zou kunnen plaatsvinden over andere onderwerpen, waaronder de economische sancties van de VS tegen Noord-Korea. De Noord-Koreaanse regering verklaarde voorstander te zijn van een stapsgewijs onderhandelingsproces met als doel om de Koreaanse oorlog te beëindigen. Daarnaast zouden de Verenigde Staten moeten stoppen met de non-stop bedreigingen en de economische sancties.

John_Bolton_by_Gage_Skidmore_2jpg

Met name de opmerkingen van John Bolton dat de VS het "Libië-model" voor Noord-Korea voor ogen heeft, kon door de leiders van Noord-Korea alleen worden opgevat als een agressief beleid met als doel regime change.

Verder hebben de Amerikaanse regering en de Zuid-Koreaanse militairen de afgelopen periode opnieuw nieuwe oorlogsoefeningen geïnitieerd die een invasie en de luchtvernietiging van Noord-Korea simuleren.

Vreemd genoeg beschuldigden de Amerikaanse media Noord-Korea ervan 'bedreigend' te zijn toen het land volhield dat deze houding van de Amerikaanse regering onaanvaardbaar was als een opmaat voor de komende top.